Skip to content

Lijn 3, Drie fotografen belicht. (docu)

augustus 3, 2010

Jimmy Kets (photo stills)

Zondagavond 7 maart 2010, werd om 21u30 de documentaire “Lijn 3, Drie fotografen belicht” die ik samen met mijn vriend gemaakt heb, getoond op Canvas.

Documentaire van Mei Vandenberghe en Jimmy Kets over het leven in de Gentse volkswijk Brugse Poort, zoals dat gezien wordt door de fotografen Filip Claus, Tim Dirven en Jimmy Kets, die ook meewerkten aan een fototentoonstelling ‘Lijn 3′ over de wijk.

In de documentaire komen drie fotografen aan het woord die aan het project hebben meegewerkt. Zij vertellen hoe zij de wijk hebben ervaren en in welke mate dit project verschilt met hun dagdagelijkse werk als fotojournalist voor de gedrukte media. De film confronteert de fotografen niet alleen met zichzelf, maar ook met hun visie op hun eigen fotografie.

We laten de keuze aan de kijker: voor zij die het willen zien is dit een verrijking. Voor zij die weigeren te geloven dat dit België is, zou deze documentaire wel eens de ogen kunnen openen…

Noot van de auteur: “Lijn 3 was tot nu toe één van de meest persoonlijke projecten die me te beurt viel. Een onverwachte uitdaging, een (visuele) sprong in het diepe. Met dank aan iedereen die bereid was om een diepgaand gesprek te voeren en het mooie van fotografie met de kijker te delen, ongeacht de vooroordelen en diverse meningen. Met dank aan Filip (Claus) die steeds vol enthousiasme en intensiteit anderen wist -en nog steeds weet- te begeesteren, aan Tim (Dirven) die met open en warm hart de Roma zigeuners tegemoet ging en hen vol waardigheid op plaat wist vast te leggen. And last but not least: met dank aan Jimmy voor zijn spitsvondige humor die steeds inspirerend en verlichtend werkt.”

Het mooiste compliment kreeg ik van een journalist die me spontaan vertelde: ‘Toen ik Lijn 3 zag, wist ik weer waarom ik in de journalistiek was gestapt.” 🙂 Echte menselijke verhalen in al zijn eenvoud, daar gaat het om. Pure essence.  The rest are details.

“My photography is a reflection, which comes to life in action and leads to meditation.
Spontaneity – the suspended moment – intervenes during action, in the viewfinder.”


http://programmas.canvas.be/documentaire/lijn-3-drie-fotografen-belicht/

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: